Meny

SAS Braathens vil selge klimakvoter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS Braathens vil tilby klimakvoter til passasjerene slik at de kan kompensere for sine forurensende flyturer.

Oslo (NTB): - Klimakvoter er en spennende idé, som vi nå vurderer ulike løsninger for å innføre. Det er vanskelig å si nøyaktig når tilbudet kommer, men vi satser på at det kan gjennomføres i løpet av året, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens til Dagsavisen.

SAS Braathens i Norge samarbeider med de andre SAS-selskapene i Skandinavia om ordningen. British Airways, som tilbyr kvoter, er et forbilde.

- Det må være en frivillig ordning for hver enkelt passasjer som tilbys å kjøpe en klimakvote som tilsvarer utslippene fra sin reise. Vi har alt i dag en klimakalkulator på våre hjemmesider, hvor man kan regne ut utslippet for turen, sier han.

Flyselskapet Norwegian har imidlertid ingen planer foreløpig om å tilby sine passasjerer klimakvoter, ifølge informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen.

Statsminister Jens Stoltenberg opplyste i sin nyttårstale at Norge skal kjøpe klimakvoter for statsansattes flyturer i utlandet. Han oppfordret bedrifter og organisasjoner til å gjøre det samme. LO-leder Gerd-Liv Valla varslet tirsdag at LO følger opp utspillet. Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vurderer forslaget.

Statoil innførte klimakvoter i fjor sommer, som første norske selskap. Statoil må kjøpe to CO2-kvoter på ett tonn per ansatt for å dekke utslipp og energibruk. Kvotene vil koste om lag 10 millioner kroner årlig.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus