Skrivefeil sendte tysker 1300 mil på villspor

Det gjelder å kunne stave riktig når du skal bestille reisen på nett. Det fikk en ung tysker smertelig erfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 år gamle Tobi Gutt ante fred og ingen fare da han tok med seg sommerklær og shorts og forlot Tyskland sist lørdag for å nyte fire uker sommerferie med kjæresten i Australia.

Stor var derfor overraskelsen da han til slutt havnet i USA og så at den siste flyturen skulle gå til kalde Montana og småbyen Sidney, 1300 mil unna det opprinnelige målet.

Ferieforviklingen skyldtes at den unge tyskeren stavet navnet på den australske metropolen galt da han bestilte flybillettene på nettet. Han skrev en I der det skulle ha vært en Y.

- Jeg stusset jo litt, men jeg ville ikke si noe noe, uttalte Gutt til den tyske avisen Bild etter at den store blemmen gikk opp for ham.

- Jeg tenkte som så at det er mulig å fly til Australia via USA.

Flybillettene til Gutt fraktet ham først fra Tyskland til byen Portland, på USAs vestkyst. Det var først på den siste distansen, som skulle gå med småfly fra Billings i Montana til den vesle oljebyen Sidney med 5000 innbyggere, at han skjønte at noe var helt på hodet.

Den uheldige turisten, som bare hadde en tynn jakke for å holde unna vinteren, måtte tilbringe tre døgn på flyplassen i Billings før han kunne kjøpe seg en billett videre til Australia. De seks hundre euroene som manglet, fikk han fra foreldre og venner som sendte dem over fra Tyskland.

- Jeg oppdaget ikke tabben ettersom sønnen min vanligvis er flink med datamaskiner, fortalte mamma Sabine til nyhetsbyrået Reuters.

En uheldig tysker oppdaget havnet galt av sted da han skulle til Sydney, og ikke Sidney.En uheldig tysker oppdaget havnet galt av sted da han skulle til Sydney, og ikke Sidney.

Personvernpolicy