Politiet oppretter spesialgruppe mot menneskehandel

Oslo-politiet har opprettet en spesialgruppe mot trafficking, såkalt menneskehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Gruppen skal fremskaffe bevis som kan føre til flere domfellelser i straffesaker innen trafficking og hallikvirksomhet.

- Menneskehandel og hallikvirksomhet utgjør en moderne form for slaveri hvor mennesker kjøpes og selges for profitt. Denne typen kriminalitet må prioriteres på grunn av de store konsekvensene dette har for ofrene som blir utsatt, sa politimester Anstein Gjengedal da gruppen ble presentert på Sentrum politistasjon i Oslo onsdag.

Gruppen har fått kortbetegnelsen STOP, som står for Oslo politidistrikts spesialgruppe mot trafficking. Den skal bestå av tolv polititjenestemenn som vil samarbeide med alle andre enheter innen Oslo politidistrikt.

Yanni Wintherbauer, leder for de prostituertes interesseorganisasjon Pion, sier til NTB at det var på høy tid Oslo-politiet tar det økende traffickingproblemet på alvor.

- Jeg har etterlyst en slik gruppe i mange år. Problemet er økende. Særlig har de utenlandske prostituerte i Oslo store problemer med sine halliker og bakmenn, sier Wintherbauer, som er innstilt på et godt og tillitsfullt samarbeid med gruppen.

Forsidefoto: Thomas Bjørnflaten, Scanpix

Personvernpolicy