Tidligere varaordfører dømt for overgrep

Den tidligere varaordføreren i Kautokeino (41) er dømt til seks måneders fengsel for seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Bergny Ofstad Karlsen representerer jenta som var 15 år da hun hadde seksuell omgang med den tidligere varaorføreren i Kautokeino. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix)Bistandsadvokat Bergny Ofstad Karlsen representerer jenta som var 15 år da hun hadde seksuell omgang med den tidligere varaorføreren i Kautokeino. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix)

Tana (NTB): I Indre Finnmark Tingrett er 41-åringen også dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisning til 15-åringen. Han må også betale saksomkostninger på 3.000 kroner. Retten avviste imidlertid et krav om erstatning for jenta som har flyttet fra Kautokeino for å gå på skole.

For ett år siden ble det månedslange forholdet mellom varaordføreren og den 25 år yngre jenta oppdaget. Dette ble innledningen til en omfattende etterforskning i Kautokeino. Til nå er 18 menn dømt, tiltalt eller under mistanke for seksuelle overgrep mot mindreårige. (©NTB)

Personvernpolicy