Meny

Frp gjør innvandring til hovedsak i valgkampen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrings- og integreringspolitikk vil bli en av hovedsakene i valgåret 2007, varsler Frp-formann Siv Jensen.

Oslo (NTB): Et utvalg i Frp vil snart legge fram forslag til nye og tøffe grep i innvandringspolitikken, skriver Dagbladet.

- Mens mange land i Europa strammer til i innvandrings- og integreringspolitikken, er Norge fortsatt naivt, sier Frp-formann Siv Jensen til avisen.

Hun varsler tiltak for innvandringsfamilier som hindrer kvinner i å delta i skole, samfunns- og arbeidsliv, og nevner økonomiske sanksjoner som en mulighet.

Debatten vil for alvor starte når regjeringen om et par måneder legger fram sin nye utlendingslov. En av sakene det blir bråk om er forslaget om aldersgrense ved familiegjenforening.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har lansert 21 års aldersgrense som en av flere mulige tiltak mot tvangsekteskap, men forslaget splitter regjeringspartiene og Ap. I dag ser det ut til at det kun er Frp og deler av Arbeiderpartiet på Stortinget som ønsker en slik aldersgrense.

- Vi vil ha 24 års aldersgrense i likhet med flere høringsinstanser. Her er det åpenbart stor uenighet internt i regjeringen, sier Jensen til Dagbladet. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus