Romania og Bulgaria feirer EU-medlemskap

Tusenvis av mennesker danset i gatene i Romania og Bulgaria nyttårsaften for å feire at de to landene ved Svartehavet fra midnatt ble medlemmer av EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bucuresti/Sofia (NTB-Reuters): - Godt nyttår og velkommen til en familie på 500 millioner mennesker, sto det på plakater rundt om i den rumenske hovedstaden Bucuresti. EU-flagget ble heist samtidig som fyrverkeriet gikk til værs.

Håpet om at medlemskap skal gi stabilitet og velstand i de to fattige landene var også gjennomgangstonen i politikernes nyttårstaler.

Samtidig feiret Slovenia overgangen til euro, og ble dermed det trettende landet i eurosonen. Den tidligere jugoslaviske republikken Slovenia ble med i EU i 2004, og er det mest velstående av de tidligere østblokklandene.

- Dette er et stort frihetens øyeblikk for oss. Ved å bli med i EU vinner vi fred og velstand, sa Romanias president Traian Basescu til menneskemengden på Universitetsplassen i Bucuresti, mens de tellet ned til midnatt.

- Jeg tror livet blir bedre i EU. Jeg vet jo ikke hvordan det blir, men kanskje det vil gi barna våre arbeid, sier 38 år gamle Dominica Najib fra Romania håpefullt.

Personvernpolicy