Meny

Romania og Bulgaria feirer EU-medlemskap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker danset i gatene i Romania og Bulgaria nyttårsaften for å feire at de to landene ved Svartehavet fra midnatt ble medlemmer av EU.

Bucuresti/Sofia (NTB-Reuters): - Godt nyttår og velkommen til en familie på 500 millioner mennesker, sto det på plakater rundt om i den rumenske hovedstaden Bucuresti. EU-flagget ble heist samtidig som fyrverkeriet gikk til værs.

Håpet om at medlemskap skal gi stabilitet og velstand i de to fattige landene var også gjennomgangstonen i politikernes nyttårstaler.

Samtidig feiret Slovenia overgangen til euro, og ble dermed det trettende landet i eurosonen. Den tidligere jugoslaviske republikken Slovenia ble med i EU i 2004, og er det mest velstående av de tidligere østblokklandene.

- Dette er et stort frihetens øyeblikk for oss. Ved å bli med i EU vinner vi fred og velstand, sa Romanias president Traian Basescu til menneskemengden på Universitetsplassen i Bucuresti, mens de tellet ned til midnatt.

- Jeg tror livet blir bedre i EU. Jeg vet jo ikke hvordan det blir, men kanskje det vil gi barna våre arbeid, sier 38 år gamle Dominica Najib fra Romania håpefullt.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus