Meny

Saddam gravlagt nær Tikrit

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks tidligere diktator Saddam Hussein ble søndag morgen gravlagt i Awja, landsbyen hvor han ble født i nærheten av Tikrit.

En gutt kysser en plakat av Iraks tidligere diktator Saddam Hussein under en demonstrasjon i Tikrit lørdag. Mange av innbyggerne i dette området nøt godt av fordeler og gode stillinger under Saddams regime, og deltakerne i demonstrasjonen protesterte mot henrettelsen av eksdiktatoren. Mindre enn et døgn senere ble Saddam gravlagt i landsbyen Awja utenfor Tikrit. (Foto: Reuters/Nuhad Hussin/SCANPIX)En gutt kysser en plakat av Iraks tidligere diktator Saddam Hussein under en demonstrasjon i Tikrit lørdag. Mange av innbyggerne i dette området nøt godt av fordeler og gode stillinger under Saddams regime, og deltakerne i demonstrasjonen protesterte mot henrettelsen av eksdiktatoren. Mindre enn et døgn senere ble Saddam gravlagt i landsbyen Awja utenfor Tikrit. (Foto: Reuters/Nuhad Hussin/SCANPIX)

Tikrit (NTB-AFP-Reuters): Ali al-Nida, leder for stammen som Saddams familie tilhører, forteller at begravelsen fant sted tidlig søndag morgen, mindre enn 24 timer etter at ekspresidenten ble henrettet.

Begravelsesseremonien ble holdt i en bygning i sentrum av landsbyen. Både al-Nida og guvernøren i provinsen Salaheddin, Hamed al-Shakti, var til stede under seremonien.

Irakiske sikkerhetsstyrker hadde sperret av byen Tikrit, fire kilometer lenger nord, ifølge en av Saddams slektninger i området. Formålet skal ha vært å hindre innbyggerne her i å delta i begravelsen.

Saddam Hussein ble født inn i en fattig familie i Awja i 1937. Landsbyen er et kjerneområde for stammen Albu Nasir, som den tidligere diktatoren tilhørte, og mange av innbyggerne her nøt godt av fordeler og gode stillinger under Saddams regime.

Saddam Husseins sønner Uday og Qusay, som ble drept av amerikanske soldater i 2003, er også gravlagt i Awja. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:


Reaksjoner på Saddams henrettelse
Saddam en nedbrutt mann
Saddam: - Jeg ofrer meg
Vil bli Saddams bøddel
Norge beklager dødsstraff mot Saddam

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus