Flere drept i bombeeksplosjoner i Bangkok

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av en drøy time eksploderte minst seks små bomber i Thailands hovedstad Bangkok søndag. Landets myndigheter har valgt å avlyse nyttårsfeiringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet undersøker et av stedene det eksploderte bomber i Bangkok søndag. Minst seks bomber gikk av på en time. (Foto: Reuters / Stringer / Scanpix)Politiet undersøker et av stedene det eksploderte bomber i Bangkok søndag. Minst seks bomber gikk av på en time. (Foto: Reuters / Stringer / Scanpix)

Bangkok (NTB-Reuters-AFP): Det thailandske helsedepartementet opplyste lørdag at to personer ble drept og at minst 26 ble såret i bombeeksplosjonene.

Ifølge Sky News pågrep politiet senere på dagen en mann som skal ha hatt med seg sprengstoff. Thailandske myndigheter valgte lørdag kveld så å avlyse de planlagte arrangementene i sentrum av Bangkok.

Flere titusen mennesker hadde da allerede samlet seg i gatene for den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Bangkok, men fikk beskjed om å dra hjem.

En av bombene var plassert ved et busstopp utenfor et kjøpesenter i sentrum av byen. Her ble 17 mennesker såret, to av dem alvorlig.

- Det var et kraftig smell og folk begynte å rope og løpe. Jeg så folk med blod over alt på beina og i ansiktene, forteller Chalermsak Sanbee (17) som befant seg i nærheten av busstoppet da eksplosjonen ble utløst. (©NTB)