Meny

Flere drept i bombeeksplosjoner i Bangkok

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en drøy time eksploderte minst seks små bomber i Thailands hovedstad Bangkok søndag. Landets myndigheter har valgt å avlyse nyttårsfeiringen.

Politiet undersøker et av stedene det eksploderte bomber i Bangkok søndag. Minst seks bomber gikk av på en time. (Foto: Reuters / Stringer / Scanpix)Politiet undersøker et av stedene det eksploderte bomber i Bangkok søndag. Minst seks bomber gikk av på en time. (Foto: Reuters / Stringer / Scanpix)

Bangkok (NTB-Reuters-AFP): Det thailandske helsedepartementet opplyste lørdag at to personer ble drept og at minst 26 ble såret i bombeeksplosjonene.

Ifølge Sky News pågrep politiet senere på dagen en mann som skal ha hatt med seg sprengstoff. Thailandske myndigheter valgte lørdag kveld så å avlyse de planlagte arrangementene i sentrum av Bangkok.

Flere titusen mennesker hadde da allerede samlet seg i gatene for den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Bangkok, men fikk beskjed om å dra hjem.

En av bombene var plassert ved et busstopp utenfor et kjøpesenter i sentrum av byen. Her ble 17 mennesker såret, to av dem alvorlig.

- Det var et kraftig smell og folk begynte å rope og løpe. Jeg så folk med blod over alt på beina og i ansiktene, forteller Chalermsak Sanbee (17) som befant seg i nærheten av busstoppet da eksplosjonen ble utløst. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus