Meny

Kværner var 20 minutter fra konkurs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kværner var kun 20 minutter fra å gå konkurs i 2001, ifølge avtroppende DnB NOR-sjef Svein Aaser.

Kværner var kun 20 minutter fra å gå konkurs i 2001, ifølge avtroppende DnB NOR-sjef Svein Aaser. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.Kværner var kun 20 minutter fra å gå konkurs i 2001, ifølge avtroppende DnB NOR-sjef Svein Aaser. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

Oslo (NTB): Det tradisjonsrike industriselskapet var nær en konkurs etter at långiverne fikk kalde føtter. Aaser spilte en sentral rolle i forhandlingene som involverte over 50 forskjellige banker.

På det mest dramatiske var Kværner bare 20 minutter unna en konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

- Bakgrunnen for at jeg kan si det, var et møte i London, der man gikk inn og skulle forhandle om Kværners engasjementer. De tilsagn som tidligere var gitt av en del sentrale banker, ble trukket tilbake, og selskapet var da i en veldig vanskelig situasjon, sier Aaser til avisen.

Da tok Aaser selv affære, og ringte en av sine kolleger.

- Jeg tok da en telefon til en av mine kolleger i en stor europeisk bank, og forklarte ham situasjonen: Enten får dere ta anvisning av oss, eller så får dere gå deres egen vei. Og dersom dere går deres egen vei, tror jeg det ender med at dere både taper store penger og betydelig anseelse, sier han.

Ett kvarter senere ringte kollegaen tilbake og sa «Ok, vi følger». Dermed kunne Kværner og Aaser begynne å jobbe med refinansieringen.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus