Cuba venter på nyheter om Castros helse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske myndigheter bekrefter at en spansk spesialist på indremedisin har reist til Cuba for å undersøke president Fidel Castro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Havana (NTB-AFP-TT): - Den cubanske regjeringen bestemte seg for å be en av våre fremste spesialister om å undersøke landets president, sier Mauel Lamela, helserådgiver for de lokale myndighetene i Madrid.

José Luis Garcia Sabrido, sjef for Gregorio Marañon-sykehuset i Madrid skal forsøke å stanse en gradvis forverring av president Fidel Castros helsetilstand, samt vurdere om den cubanske lederen må gjennomgå en ny operasjon.

Spesialisten skal ha tatt med seg avansert medisinsk utstyr som ikke finnes på Cuba.

Castro har det siste halvåret uteblitt fra sin egen andre 80-årsfeiring og andre arrangementer.

80 år gamle Castro gjennomgikk en mageoperasjon i juli, og hans bror Raul Castro har fungert som Cubas midlertidige leder siden 31. juli. (©NTB)

Raul Castro, bror til Cubas president President Fidel Castro, ser på sin brors tomme stol under et møte i nasjonalforsamlingen før julehelga. Raul Castro har fungert som Cubas midlertidige leder siden 31. juli. En spansk spesialist på indremedisin er nå på Cuba for å undersøke president Fidel Castro. Foto: REUTERS// SCANPIXRaul Castro, bror til Cubas president President Fidel Castro, ser på sin brors tomme stol under et møte i nasjonalforsamlingen før julehelga. Raul Castro har fungert som Cubas midlertidige leder siden 31. juli. En spansk spesialist på indremedisin er nå på Cuba for å undersøke president Fidel Castro. Foto: REUTERS// SCANPIX