Soul-legenden James Brown er død

Artisten James Brown, en av grunnleggerne av soul og funk, døde mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: REUTERS/Mike Blake/FilesFoto: REUTERS/Mike Blake/Files

Atlanta (NTB): Det opplyser Browns manager Frank Copsidas til flere amerikanske medier.

James Brown er en av musikkhistoriens viktigste soul-artister og trolig den som mest berettiget kunne ta æren for utviklingen av funk som en egen musikksjanger. Han fikk dermed også avgjørende betydning som inspirasjonskilde for rap- og hip hop-artister.

«Soulens gudfar» hadde mange av sine største hiter på 1960-tallet, deriblant «Sex Machine», «I Got You (I Feel Good)» og Say It Loud (I'm Black and I'm Proud)", som ble en kampsang for den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen mot slutten av tiåret.

Brown døde i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia, ifølge nyhetsbyrået AP. Han ble 73 år gammel.

(©NTB)