Meny

Etiopia bombet flyplass i Somalias hovedstad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etiopiske krigsfly angrep mandag den internasjonale flyplassen i Somalias hovedstad Mogadishu.

En død etiopisk soldat på kampmarkene i Idale 24. desember (Foto: REUTERS / Shabelle Media / Scanpix).En død etiopisk soldat på kampmarkene i Idale 24. desember (Foto: REUTERS / Shabelle Media / Scanpix).

- Vi jobber fortsatt med å få oversikt over skadene, men en person er såret, sier direktør Abdirahim Adan.

En av de ansatte på flyplassen forteller at han hørte lyden av jetfly, og deretter en kraftig eksplosjon.

- Vi løp for livet. Etter det jeg forstår, er en kvinnelig renholdsarbeider såret, sier Omar Mahamud.

En av militssoldatene til den islamistiske bevegelsen som kontrollerer store deler av Somalia, hevder at også landets største militære flyplass i Baledogle er blitt bombet.

Den etiopiske regjeringen bekrefter at flyplassen i Mogadishu ble bombet, og en talsmann for utenriksdepartementet sier formålet med angrepet var å stanse «uautoriserte flyginger».

Samtidig opplyser den svake somaliske overgangsregjeringen at den har vedtatt å stenge landets grenser, i tililegg til luftrommet over Somalia og farvannene utenfor kysten. Regjeringen kontrollerer i praksis kun byen Baidoa i den sørlige delen av landet, men ber Verdenssamfunnet og andre land i regionen om å hjelpe til med å håndheve vedtaket.

Etiopias regjering har innrømmet at den har sendt styrker til Somalia for å kjempe mot den islamistiske bevegelsen. Søndag erklærte statsminister Meles Zenawi formelt krig, etter at etiopiske fly hadde bombet flere områder sentralt i Somalia. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus