Israel klager til FN over palestinske rakettangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel vil sende en formell klage til FN på at palestinere fortsetter å skyte raketter mot israelsk territorium til tross for våpenhvilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Ehud Olmert. Foto: REUTERS / Jim Hollander / Scanpix.Israels statsminister Ehud Olmert. Foto: REUTERS / Jim Hollander / Scanpix.

«Israel har vist tilbakeholdenhet og unnlatt å reagere så langt, men advarer Sikkerhetsrådet om at tilbakeholdenheten ikke kan vare særlig lenger», heter det i brevet som nyhetsbyrået AFP har fått en kopi av.

Militante palestinere på Gazastripen har avfyrt over 55 raketter mot Israel etter at våpenhvilen ble innført for en måned siden. Ingen personer er blitt såret, men flere hus er blitt ødelagt.

Flere israelske ministere har krevd at angrepene må gjengjeldes, men så langt har statsminister Ehud Olmert valgt å være tilbakeholden.

Israelske styrker pågrep mandag ni palestinere på Vestbredden, deriblant mannen som leder den militante gruppa Folkets motstandskomiteer på Vestbredden. Gruppa er en av flere som står bak rakettangrepene mot Israel. (©NTB)