Romferja «Discovery» landet trygt

Romferja «Discovery» med norsk-svenske Christer Fuglesang om bord, har landet trygt i Florida etter en 13 dager lang romferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Discovery landet trygt fredag kveld. Foto: REUTERS/Craig Bailey/PoolDiscovery landet trygt fredag kveld. Foto: REUTERS/Craig Bailey/Pool

Cape Canaveral (NTB-Reuters): Landingen gikk prikkfritt på den lange rullebanen til Kennedy Space Center ved Cape Canaveral klokka 23.32 norsk tid.

Noen timer før kom det beskjed om at det ikke ville bli noen landing i Florida på grunn av dårlig vær med regnbyger og vind.

Romferja måtte gjøre en ekstra runde rundt jorda for å forberede landing ved en alternativ base i New Mexico eller California. Men i siste liten ble været i Florida bra nok til en trygg landing.

Ferden til den internasjonale romstasjonen ISS har vært vellykket ifølge NASA. Blant annet har astronautene reparert et gjenstridig solcellepanel.

Discovery hadde sju passasjerer da den returnerte til jorda, blant annet en astronaut som har vært på romstasjonen i seks måneder. Til gjengjeld ble den kvinnelige astronauten Sunita Williams igjen på ISS.

(©NTB)