Jakten på julestemningen (23)

Nå er det like før. Og er du ikke i mål nå, er det nesten bare å gi opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.

Nå har vi vaska golvet. Og vi har båret ned, all julepynt fra fjoråret, som vi skal pynta med. Nå sett je her og kviler og puster på ei stund, imens je skriv artikkelen, som handler om en ... hund? (Fritt etter Alf Prøysen)

Neida, det skal ikke handle om hunder i dag. Det med hund var bare et nødrim jeg måtte ty til helt på slutten. Men det med vaskingen er helt sant. Vi har vasket gulvet. Og vi har ordnet med all julepynt. Og vi har kjøpt inn julemat, satt opp juletreet, skrevet julekort og besøkt postkontoret.

Og er du bråkjekk og sier at alt dette høres vel og bra ut, men har dere for eksempel fikset en lekkasje? Så kan vi svare ja på det også.

Den siste julegaven har også blitt kjøpt. Jeg kjøpte den for et par timer siden. Den var fra meg til min gamle venn Ole Martin. Det skjedde på denne måten:

Først stakk vi innom en kiosk. Så snudde Ole Martin ryggen til, mens jeg kjøpte en marsipangris uten sjokolade. (Det er litt viktig at det er uten sjokolade, for Ole Martin synes ikke sjokoladetrekk er noe å skryte av).

Deretter snudde jeg ryggen til, mens Ole Martin kjøpte en marsipangris med sjokolade til meg. (Jeg synes nemlig at de med sjokolade er noe å skryte av). Etterpå utvekslet vi gaver og sa god jul til hverandre.

- Husket du å kjøpe den uten sjokolade, spurte Ole Martin.
- Du får vente til julaften og se, svarte jeg.

Slik har vi holdt på i tyve år. Bortsett fra i 1999 da jeg fikk det for meg at marsipanpølser muligens var tingen. Året etterpå fikk jeg ingen gave fra Ole Martin.

Men vi er altså like før mål nå. Bare en dag gjenstår før selveste julaften. Om under et døgn ringes julen inn.

Den som ikke har gjemt seg nå, den må stå.


Julestemning 23. desember:Dagene mot jul:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |