Samme kontonummer hele livet

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) vil foreslå at bankkunder skal få beholde samme kontonummer hele livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX)(Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX)

Oslo (NTB): Finansministeren håper at dette vil få flere til å skifte bank, skriver Dagens Næringsliv.

Det er henvendelser fra enkeltpersoner og næringsdrivende som har fått Halvorsen til å be Kredittilsynet om å utrede muligheten for at bankkunder kan beholde samme kontonummer hele livet. Det vil altså si at du kan bytte bank, og ta med deg det gamle kontonummeret ditt.

- Dette er et forslag som gjør det mye enklere for bankkundene å skifte bank. Slik det er nå, er det nok mange - særlig næringsdrivende - som kvier seg veldig for å skifte bank, fordi de da må trykke opp nytt kundemateriell og sende ut ny informasjon. Det er kostnads- og arbeidskrevende og trælete, sier Halvorsen.

Storebrands konsernsjef Idar Kreutzer er en av dem som har jobbet lenge for en slik løsning. Hans egen bransjeorganisasjon FNH mener forslaget er helt unødvendig.

- Vi kan ikke se at å beholde samme kontonummer er nødvendig av konkurransehensyn. Vi synes at det er en svært sterk konkurranse mellom bankene allerede med følgende sterkt press på marginene. Så støtten av et slikt forslag får stå for Storebrand sin regning, sier informasjonsdirektør Leif Osland i FNH. (©NTB)