Meny

Knuste ruter ved Danmarks ambassade

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i begynnelsen av tjueårene og en 18 år gammel kvinne er pågrepet etter at seks ruter ble knust ved den danske ambassaden i Oslo tidlig fredag morgen.

Oslo (NTB): En politipatrulje var tilfeldigvis i nærheten. To vitner fortalte patruljen om ruteknusingen på Frogner i Oslo like før klokken halv fem fredag morgen.

- Det viste seg raskt at seks ruter var knust ved den danske ambassaden.

Det er brukt stein eller annet redskap. Kort tid etter ble to menn på 20 og 21 år pågrepet i umiddelbar nærhet, og like etter ble også en kvinne på 18 år pågrepet, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil ikke spekulere i hvorvidt ruteknusingen har sammenheng med opptøyene i København nylig, der mange norske ungdommer ble arrestert.

- Vi vet ingenting om årsaken, og heller ikke om ungdommene tilhører et bestemt miljø. Det er svært alvorlig at noen går løs på andre lands ambassader. De tre vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Jørstad.

(©NTB)

Forside: Illustrasjonsfoto

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus