Meny

Hallikvirksomhet å leie ut til prostituerte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huseiere som leier ut lokaler til prostituerte, kan dømmes for hallikvirksomhet, fastslår Høyesterett i en dom.

Oslo (NTB): En 42 år gammel mann er idømt fengselsstraff i ti måneder og må betale i alt én million kroner i inndragning fordi han leide ut rom til 50 prostituerte kvinner, melder NRK.

Høyesterett har skjerpet straffen i forhold til dommen mannen pådro seg i tidligere rettsinstanser.

Det var i 2004 at mannen ble siktet for hallikvirksomhet etter at politiet slo til mot Sentrum Pensjonat i Tollbugata i Oslo. I bygningen ble det oppdaget at nærmere 50 nigerianske kvinner arbeidet som prostituerte.

- Høyesterett har vært strenge og har statuert et eksempel i denne saken. De har gitt uttrykk for at de som leier ut rom eller pensjonatrom, som burde ha forstått eller mener at det foregår prostitusjon på rommene, vil kunne komme i straffansvar, sier advokat John Christian Elden til NRK.

Han mener dommen medfører at alle eiere eller ansatte på hoteller eller pensjonater kan tiltales og dømmes for hallikvirksomhet.

(©NTB)

Forsidefoto: Illustrasjonsfoto, Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus