Fusjoner, spioner og orgasmeredningsoperasjoner

Det har vært en hektisk uke i riksmediene. Store selskaper har «fusjonert» og noen har spionert. Fredag får hele verden orgasme. Endelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag:

Alle rapporterer om den store «fusjonen» mellom Statoil og olje- og gassdivisjonen i Hydro. Det mest brennhete politiske temaet er hvilket navn det nye selskapet skal ha, og hva konsernsjefen skal få lov til å tjene. Statoils oppkjøp av Hydro-divisjonen er begrunnet med at det gir Norge et sterkere olje- og gassmiljø. Og selskapet får i det minste sterk markedsmakt på norsk sokkel, noe som kjipe festbremser blant annet i stortingsopposisjonen påpeker.

Samtidig kan Dagbladet Sporten melde at gullmedaljene fra EM i håndball ser både billige og kjipe ut ettersom det ikke er noe gull i dem. Dermed har det norske folk fått mindre avkastning enn ventet på alle tippemidlene som er brukt til å styrke håndballidretten de siste årene.

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

For øvrig kan VG Nett melde at en gutt ved navn Odin ler best av alle landets babyer. Det er likevel uklart om Odin dermed også ler sist.

Tirsdag:

E24 kan melde at BBC og Finansavisens Trygve Hegnar beskriver «oljefusjonen» som parallell til Russlands nasjonalisering av sine olje- og gassressurser. «Men i Norge, i motsetning til i Russland hvor Putin kjører et rått løp for å sikre full kontroll med olje- og gassvirksomheten, skjer det her ved fusjon og aksjekjøp i markedet. Sluttresultatet er omtrent det samme», skriver Hegnar. Og regjeringen tenker i de samme baner: «Russerne fant det litt uvanlig og underlig at den norske staten bød gjennom to selskaper på samme prosjekt (Shtokman, min anm.). Dette viser at det er en fordel å opptre samlet, og bidro til å forsterke argumentasjonen for det som nå er gjort,» sier en tilnærmet euforisk statsminister Jens Stoltenberg til P4 (via Hegnar online).

Onsdag:

Det verdensledende olje- og gasselskapet skal ikke nødvendigvis være verdensledende på lederlønn, ifølge næringsminister Andersen. «Statoil er et norsk selskap, og derfor er det norsk lederlønnsnivå som gjelder for toppsjefen,» sier Andersen . Dermed vil kanskje korrupte tjenestepersoner i land hvor det er olje tjene mer enn toppsjefen i det nye verdensledende olje- og gasselskapet (som ennå ikke har fått et navn).

Torsdag:

Dagsavisen kan melde at flere venstreradikales barn har fått sjokk. Det viser seg at Overvåkingspolitiet har registrert opplysninger om deres foreldres utroskap, og at barna først ble kjent med denne informasjonen da de fikk innsyn i sine foreldres overvåkingsmapper. Tidligere kommunist Thorsen har snakket med flere av barna i forbindelse med en bok han har laget. «De er blitt overrasket når de har lest om foreldrenes utroskap. De føler seg sveket og synes det har vært grusomt å lese de nærgående historiene og beskrivelsene,» sier Thorsen. Dersom man har blitt skadelidende av overvåkingen kan man søke om oppreisning fra staten.

Samtidig kan Klassekampen melde at jusprofessor og tidligere Frp-tillitsvalgt Fridtjof Frank Gundersen var agent for den militære etterretningstjenesten på 1950- og 1960-tallet. Han skal blant annet ha rapportert om seminarvirksomhet blant fremtredende SV'ere. «At jeg nå blir såkalt avslørt, synes jeg i og for seg er helt greit,» sier Gundersen til Klassekampen. Dermed kan også et av verdens rikeste land smykke seg med sin egen James Bond…

Fredag:

VG kan melde at Ari Behn er ren i stuen hjemme hos PR-guru Kjell Terje Ringdal, og etter sigende en del andre. Pøh, sier PR-guru Ingebrigt Steen Jensen. Jensen mener Behn morer seg med å spille en rolle og holder landet for narr. Det er uklart om Behn egentlig spiller noen rolle, eller om han bare er en narr.

Samtidig kunne Dagbladet sent i går melde at torsdag var den aller mørkeste dagen i året her hos oss fordi den nordlige halvkule i disse tider er lengst unna sola og at solen nå snur. Dermed slipper landets barneskolelærere å dra denne gamle naturfaghistorien i kosejuletimen for n'te gang.

Relatert sak:

Orgasme for fred

En annen naturfaghistorie er mer spennende: Dagbladet kan nemlig også melde at denne fredagen ikke bare er en ganske mørk fredag, men verdens orgasmedag. På solvervsdagen oppfordres vi alle av to hippier fra USA til å redde jorden med den helende kraften i våre kombinerte orgasmer. Orgasmeflodbølgen skal kunne frembringe en positiv endring i jordas kvante-energifelt. Spesielt viktig er dette hvis vi bor i land som har masseødeleggelsesvåpen. Og det er jo i hvert fall verdt et forsøk eller to (eller tre, hvis man er i toppform, fire eller mer hvis man er hippie).

For øvrig kan NRK melde at Coop Obs trekker tilbake 560 brannfarlige nissedrakter, på oppfordring fra NRK. Det mest brannfarlige ved drakten er skjegget. Det er uklart hvorfor så mange folk trenger falske nissedrakter når den virkelige nissen kommer på besøk om kun få dager.

I helgen og neste uke:

Se opp for brennende julenissebedragere!

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.