Meny

Lang omkjøring gjennom Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir en omkjøring på fem-seks mil for bilister som skal sørover langs E6 gjennom Sverige etter raset ved Munkedal.

20 personer er foreløpig brakt til sykehus etter at flere biler ble tatt av et ras som ødela rundt 100 meter av E6 sør for Strømstad onsdag kveld. Foto Lasse Edwartz / Bohusläningen / SCANPIX SVERIGE20 personer er foreløpig brakt til sykehus etter at flere biler ble tatt av et ras som ødela rundt 100 meter av E6 sør for Strømstad onsdag kveld. Foto Lasse Edwartz / Bohusläningen / SCANPIX SVERIGE

Det svenske Vägverket regner med lange køer for de rundt 15.000 bilene som normalt passerer den stengte veistrekningen hver dag. Det kan ta flere uker før E6 blir klar for trafikk igjen etter den dramatiske rasulykken.

Omkjøringen blir lagt via Bäckefors og Dals-Ed, og skiltingen er klar i 6-tida om morgenen torsdag.

Bilister sørfra blir ledet inn på omkjøringsveiene litt før Uddevallabrua og kommer inn på E6 igjen ved Skee. Nordfra blir det omvendt.


- Det blir veldig store omveier, rundt fem-seks mil. Vi kommer til å få lange køer siden det dreier seg om mange kjøretøy og mye mindre veier, sier Vägverkets kriseleder Tomas Andersson.

Ikke bare veien blir stengt. Raset tok også med seg 300 meter av jernbanelinja slik at toget mellom Strömstad og Uddevalla blir innstilt på ubestemt tid.

Dette berører ikke toget fra Oslo til Göteborg siden det følger en annen linje lenger inn i landet. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus