Musikalske julegavetips II

Flere musikalske julegavetips til desperate julegavekjøpere som allerede er utslitt. Kjøp, kjøp, kjøp og gjør noen glad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: flickr.com/photos/selvin/97123903/Foto: flickr.com/photos/selvin/97123903/

Til mamma/pappa: George Benson/Al Jarreau - «Givin it up»:

Kjennere konstaterer velvillig at Al Jarreau og George Benson var klart best i overgangen til 80-tallet. Men 20 år senere beviser samarbeids skiva «Givin it up» at de fortsatt holder koken.

Til kjæresten (uansett kjønn): Omar - «Sing... If you want it»:

Den britiske soulstjerna Omar har laget et helt fantastisk album, med et spenn mellom mjuke låter med Stevie Wonder som gjest, og kule uptempo låter. Absolutt et album som viser at du har tenkt litt ekstra igjennom gaven du gir.

Til venninnen: Amy Winehouse - «Back in Black»:


Hun har baller, Amy. Det må man nesten ha for å ta instrumentalen til klassikeren «Ain't No Mountain High Enough», og legge sin helt egen sound og ny tekst oppå, slik Amy gjør i «Tears Dry On Their Own». Det er for frekt til å være sant, liksom. Likevel, etter noen gjennomlyttinger er det klart at hun sannelig ikke er dum, hun godeste Amy.

Til kompisen: John Legend - «Once Again»:

John Legend har, som tittelen gjenspeiler, nok en gang gått ut og laget en fantastisk plate. Her er soul, bossanova og klassisk «legend-sound». Rett og slett en vinner.

Til barna: Michael Jackson - «Off The Wall»:


Det er aldri for sent å lære musikkhistorie, og dette er en av de viktigste hjørnesteinene. For ikke å snakke om at barn i alle aldre elsker Michael Jackson. Rett og slett et klassisk album!

Til alle de andre:

Damien Rice «9»:


Hvis du vil safe i et land med så mye mørke som her, så foreslår jeg Damien Rice' «9». Melankolsk og mjukt. Damien Rice har laget en plate om kjærlighetssorg, savn og kompliserte kjærlighetsforhold. Hvis du aldri har vært forelsket, kan det hende du synes «9» er litt kjedelig. Men jeg synes den sitter akkurat der den skal. Kan neppe slå feil.

Mer i Neste Klikk:


De beste film- og spillgavetipsene

Når julegavene flyter

Gaver med juleperm

Litterære julegåvetips

Musikalske julegavetips