Meny

Jakten på julestemningen (21)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ribbe eller pinnekjøtt? Vi klarer ikke helt å bli enige.

Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.

Sent i går kveld var det tilløp til en aldri så liten julerevolusjon her hjemme. Vi satt i stua og snakket om at vi må få ordnet juletreet snart, da det ene førte til det andre og vi plutselig satt der og snakket om julemiddagen vår.

Vi diskuterte tradisjonen med å bruke grøt som forrett - og så gyve løs på ribba like etterpå. En tradisjon vi aldri har vært særlig fornøyd med.

Jeg sa at jeg aldri klarer så mye ribbe på julaften.
Moren min sa at hun heller ikke klarer så mye.
Lillebroren min sa at han synes pinnekjøtt er bedre.

- Jeg tror egentlig jeg er allergisk mot ribbe også, fortsatte moren min.
- Hva om vi bare dropper ribben, foreslo jeg.
- Men vi kan jo ikke bare spise grøt, sa moren min.

- Nei, vi må spise noe annet også, sa jeg.
- Det er vel ingen sak å bytte ribba med pinnekjøtt, foreslo lillebror.

- Men det er jo tradisjon med ribbe, sa moren min.
- Tradisjoner lages hele tiden, kommenterte jeg.
- Hva om vi har pinnekjøtt med sossiser og medisterkake da, foreslo Tom.
- Jeg er ikke så begeistret for sossiser og medisterkaker heller, sa jeg. Jeg var i ærligmodus og snakket rett fra levra.

Så ga moren min uttrykk for at hun noterte seg synspunktene våre, men at mormor sikkert forventer at vi skal ha ribbe på julaften.

- Jeg tror det er det samme for mormor hva vi spiser, sa jeg, for mormor har fortalt meg at de i gamle dager brukte å spise kveite på julaften, og at de som ikke klarte å skaffe kveite måtte feire jula på nausttaket.

Moren min tror at det bare var noe som ble sagt. For hun har aldri sett noen som sitter på taket på julaften. Og det har ikke vi andre heller.

- Men det blir nok ribbe likevel, sa moren min. For ribben er kjøpt allerede, og når vi først skal spise den, kan vi like godt spise den på julaften.

- Men neste år, kanskje. Sa jeg.
- Ja, neste år, kanskje. Sa moren min.


Julestemning 21. desember:



Dagene mot jul:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus