Funnet naken like bak trafokiosk

Kvinnen som antas å være den savnede Rebecca Rist (27), ble funnet naken bak en trafokiosk like ved riksveien ved Breistein kai i bydelen Åsane i Bergen. Det opplyste politiet torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne som sannsynligvis er den savnede Rebecca Rist ble torsdag formiddag funnet død bak en trafokiosk ved Breistein kai i bydelen Åsane i Bergen. (Foto: Scanpix)En kvinne som sannsynligvis er den savnede Rebecca Rist ble torsdag formiddag funnet død bak en trafokiosk ved Breistein kai i bydelen Åsane i Bergen. (Foto: Scanpix)

Bergen (NTB-Kjell Sletta): Før hun er formelt identifisert vil ikke politiet i Bergen gi en endelig bekreftelse på at det er den savnede kvinnen, men karakteriserer det torsdag ettermiddag som «overveiende sannsynlig» at det er henne. Rist forsvant natt til søndag 3. desember. En 27 år gammel mann er siktet i saken og varetektsfengslet for fire uker.

Undersøkes


Kriminalsjef Svein Erik Krogvold i Bergen opplyser til NTB at kriminalteknikerne har startet arbeidet med å finne dødsårsaken.

Politiet mener kvinnen, som opererte som prostituert, er blitt drept av den 27 år gamle mannen. Hun ble funnet bare 300 meter fra hans hjem i Åsane.

Politiet kom på sporet etter mannen fordi han ble sett sammen med Rist på en bensinstasjon i området natt til søndag 3. desember. Hun var da sammen med ham i hans bil, og de stoppet ved bensinstasjonen for å kjøpe sigaretter. Mannen har innrømmet at hun ble med ham hjem etter at de dro fra bensinstasjonen.

Han har også opplyst at de hadde sex sammen før han sovnet. Da han våknet på søndag ved middagstider, var hun forsvunnet, har han forklart.

Byttet SIM-kort


Den 27 år gamle mannen ble pågrepet sist mandag etter at Rebecca Rist hadde vært savnet i nesten 17 døgn. Under avhør samme dag benektet han enhver befatning med Rists forsvinning, men innrømmet å ha benyttet seg av hennes tjenester et par-tre ganger.

Etter neste forhør la politiet fram data om mobiltelefonforbindelse flere ganger mellom de to i tida like før forsvinningen. Politiet kunne da fastslå at noen sent lørdag 2. desember tok ut SIM-kortet fra hennes mobiltelefon og byttet det med SIM-kortet til den siktede mannens mor, et SIM-kort som mannen hadde brukt i sin egen mobiltelefon tidligere på kvelden.

Etter å ha blitt forelagt disse opplysningene, endret han forklaring og vedgikk at han hadde vært sammen med Rist da hun var innom bensinstasjonen og at de dro hjem til ham. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:Siktet for drap i Rebecca-saken
Sikta i Rebecca-saka tidlegare straffedømt
Mann pågripen i samband med forsvinning