Skaffar ikkje nok lærarar

Det blir fleire elevar per lærar i den norske skulen, sjølv om regjeringa lovar å styrke skulen med fleire lærarar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øystein Djupedal skryt av at norske elevar har fått fleire lærarar, men i røynda har det blitt færre. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)Øystein Djupedal skryt av at norske elevar har fått fleire lærarar, men i røynda har det blitt færre. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)

(NPK): I går skrytte kunnskapsminister Øystein Djupedal av at norske elevar har fått fleire lærarar, men tal som Dagsavisen har henta inn viser at det faktisk har blitt litt færre.

Gjennomsnittet av elevgrupper i kommunale grunnskular har auka frå 17 til 17,2 elevar frå i fjor. Og kvar tredje norske kommune har redusert lærartettleiken med meir enn fem prosent det siste året. (NPK)