Bush tviler på seier i Irak

President George W. Bush innrømmer nå for første gang at USA ikke er i ferd med å vinne krigen i Irak. Han tviler på seier, og svaret blir å sette inn flere soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: REUTERS/Jim Young (UNITED STATES) / Scanpix)(Foto: REUTERS/Jim Young (UNITED STATES) / Scanpix)

Washington (NTB): - Vi står ikke foran en seier, men vi er heller ikke i ferd med å tape, understreker Bush i et intervju med The Washington Post. Dette står i skarp kontrast med presidentens uttalelse bare noen dager før kongressvalget i forrige måned, da han triumferende sa: - Vi er så absolutt i ferd med å vinne.

Bush mener det er på tide å øke styrketallet for hæren og marinekorpset og sende flere soldater til Irak og Afghanistan, også det stikk i strid med hva han tidligere har sagt. Men tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld ville ikke øke antall soldater, og Bush var enig med ham.

Nå skal den nye Pentagon-sjefen Robert Gates legge fram en ny strategi for Irak, men Gates er preget av inntrykkene fra Baker-kommisjonen som han var medlem av fram til november. Gates kom onsdag på et overraskende besøk til Irak, tydeligvis for skaffe seg oversikt over situasjonen.

Bush-administrasjonen kommer til å be Kongressen om ytterligere 100 milliarder dollar til krigen i Irak og Afghanistan. Det kommer i tillegg til de 70 milliarder som allerede er bevilget til disse krigene for inneværende budsjettår. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:


Rumsfeld ville endre Irak-politikken - fikk sparken

USAs forsvarsminister går av

Rumsfeld: - USA taper ikke krigen i Irak

Tøff jobb for USAs nye forsvarsminister

Bush har fått råd, men vil han lytte til dem?

Hvordan kan demokratene styre USA ut av Irak?