Avviser sak mot argentinsk torturist

Spansk høyesterett har besluttet at det ikke skal reises sak mot en kjent argentinsk torturist i Spania. Han kan rettsforfølges i hjemlandet, mener den spanske domstolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ricardo Miguel Cavallo bak gitter i Mexico i 2001. Foto: Daniel Aguilar / REUTERS / ScanpixRicardo Miguel Cavallo bak gitter i Mexico i 2001. Foto: Daniel Aguilar / REUTERS / Scanpix

Fordi den anklagede argentinske offiseren Ricardo Miguel Cavallo kan stilles for retten i Argentina, skal han snarest overføres dit, avgjorde domstolen.

Cavallo har sittet i varetektsfengsel i Spania siden 2003. Han er anklaget for bortføring og tortur av 337 motstandere av det argentinske militærdiktaturet i årene 1976 til 1983. Av disse forsvant 227 sporsløst. Den tidligere offiseren ble arrestert i Mexico i år 2000 og tre år senere utlevert til Spania.

Den spanske etterforskeren Baltasar Garzon har tatt ut siktelse mot Cavallo og 98 andre av den argentinske militærjuntaens medlemmer på grunn av forbrytelser mot menneskerettighetene. Blant diktaturets ofre var det også en rekke spanjoler. (©NTB)