Dødsdommer for hiv-spredning i Libya

Fem bulgarske sykepleiere og en palestinsk lege er dømt til døden for bevisst spredning av hiv-smitte i Libya. Retten fant det bevist at de spredte det dødelige viruset med vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann står bak en banner med påskriften «Frihet for de bulgarske sykepleierne i Libya» under en demonstrasjon i byen Plovdiv, 18. desember. (Foto: REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA))En mann står bak en banner med påskriften «Frihet for de bulgarske sykepleierne i Libya» under en demonstrasjon i byen Plovdiv, 18. desember. (Foto: REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA))

De tiltalte brast i gråt mens hiv-ofrenes etterlatte jublet da dommen ble lest opp tirsdag formiddagi rettssalen i Tripoli.

Dommer Mahmoud Haouissa kunngjorde at retten tok aktoratets påstand om dødsstraff til følge, meldte nyhetsbyrået AFP fra den libyske hovedstaden Tripoli.

Dommene gjelder ifølge nyhetsbyrået Reuters bevisst overføring av smitte til 426 barn i et sykehus i byen Benghazi nordøst i Libya mot slutten av 1990-tallet. De seks tiltalte fikk sine første dødsdommer i mai 2004, men i desember i fjor ble det gitt ordre om ny rettssak. (©NTB)