Reaksjoner på sammenslåing av Statoil og Hydro

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det klart at styrene i Statoil og Hydro går inn for å slå sammen Statoil og olje- og gassvirksomheten i Hydro. Her er de første reaksjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg:


- Dette innleder en ny epoke. Vi skaper et verdensledende energiselskap og gir Norge et sterkere olje- og gassmiljø, sier statsminister Jens Stoltenberg ifølge NTB.

(Illustrasjonsfoto: Reuters / Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Reuters / Scanpix)

Sammenslåingen gir et sterkere og mer konkurransedyktig selskap både nasjonalt og internasjonalt, sier Stoltenberg.

LO-leder Gerd Liv Valla:


- Det er grunn til å tro at sammenslåingen vil styrke den norske olje- og gassvirksomheten både hjemme og i utlandet. Det nye selskapet vil bli et verdensledende olje- og gasselskap som bedre kan utnytte mulighetene på norsk sokkel og samtidig stå sterkere i konkurransen om oppdrag i utlandet, sier Valla ifølge NTB.

Fremskrittspartiet:


- En fusjon mellom Hydro og Statoil vil sikre at Norge er ledende i verdens offshore petroleumsvirksomhet, sier energipolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

- Dette er en viktig fusjon for å skape en slagkraftig norsk oljeaktør i en stadig tøffere internasjonal konkurranse. Bransjen er meget kapitalkrevende og teknologiutvikling blir stadig viktigere. Etter fusjonen vil Norge ha et selskap som virkelig er i forkant av utviklingen både innenfor teknologi og miljø, sier Solvik-Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet:

Fusjonen mellom Statoil og olje- og gassvirksomheten i Hydro vil gi store industrielle muligheter for Norge, mener Senterpartiet.

- Det sammenslåtte selskapet vil forvalte sentrale naturressurser og en stor del av statens olje- og gassressurser. Derfor vil regjeringen øke eieandelen over tid til 67 prosent. På denne måten vil vi vise evne til aktivt og langsiktig eierskap, sier Sp-leder Åslaug Haga ifølge NTB.

Høyre:


Høyre støtter beslutningen om å slå Statoil sammen med olje- og gassvirksomheten til Hydro. Men partiet skjønner ikke hvorfor staten skal kjøpe seg ytterligere opp i det nye selskapet.

- Det er unødvendig å kjøpe seg opp til 67 prosent, sier energipolitisk talsmann Børge Brende ifølge NTB.

Mer i Neste Klikk:

Statoil og Hydro slår sammen olje- og gassvirksomheten