Jaktar på juleakevitten

Tollvesenet kjem til å bøtleggje hundrevis av julehandlande nordmenn på grensehandel fram mot jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet vil bøtleggje hundrevis av julehandlande nordmenn på grensehandel fram mot jul. (Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix)Tollvesenet vil bøtleggje hundrevis av julehandlande nordmenn på grensehandel fram mot jul. (Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix)

(NPK): Mange har ein tur til Systembolaget i Sverige som ein like heilag tradisjon som å handle inn juleribba. Billege prisar på øl og vin og ikkje minst brennevin lokkar ein del til å bryte norsk lov.

- Eg reknar med at vi kjem til å bøtleggje ein del folk no fram mot jul. vi bøtlegg opptil 50 personar om dagen no, avhengig av kva slags type kontroll vi har, seier sjef for grensekontrollen i Aust-Noreg, Wenche Fredriksen, til NRK Østfold. (NPK)