10.000 tips etter drapene i Ipswich

Britisk politi har fått inn 60 tips etter at de offentliggjorde en film fra et overvåkingskamera som viser et av de fem drapsofrene i Ipswich.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har fått inn 10.000 tips etter drapene i Ipswich. REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)Politiet har fått inn 10.000 tips etter drapene i Ipswich. REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)

London (NTB-AFP-Reuters): De fem jentene, som alle var prostituerte, ble minnet i søndagens gudstjenester i grevskapet Suffolk sørøst i England.
Til sammen har politiet fått nesten 10.000 tips i forbindelse med saken, noe sjefetterforsker Stewart Gull kaller en «fenomenal response».

Filmen som ble offentliggjort lørdag, viser Anneli Alderton (24) på et tog en uke før hun ble funnet drept. Håpet var friske opp hukommelsen til dem som kan ha sett henne.

- Vi trenger å finne klærne som vi ser på bildene, sa Gull på en pressekonferanse søndag. HanHan fortalte at en egen gruppe av politifolk jobber med å gå igjennom klær som folk har kastet fra seg. Til sammen 500 politifolk fra 31 politistyrker er satt inn i saken.

Alle de fem kvinnene som er funnet drept i løpet av en tidagers periode, var nakne. Ingen av dem viste tegn til å ha blitt utsatt for betydelig vold eller alvorlig seksuelle overgrep.

Ifølge søndagsavisen The Observer har politiet sluttet å lete etter drapsvåpen, fordi de nå tror han bare har brukt sine egne hender til å utføre drapene. Gull ville imidlertid ikke utelukke at det er brukt våpen av noe slag.
Tabloiden News of the World skrev søndag at en ikke navngitt høytstående politimann var klient av to av de døde kvinnene.

(©NTB)