Klarvær gir nordlys over Sør-Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld og natt til søndag kan man i hele landet oppleve nordlyset danse over himmelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjoner på sola har ført til at innbyggere i Sør-Norge har kunnet se kraftig nordlys blafre over himmelen de siste nettene, og mer nordlys er sannsynligvis i vente. Bildet er tatt i Nittedal i april 2000, da nordlysaktiviteten også var meget høy. Foto: Paul Kleiven / SCANPIX Eksplosjoner på sola har ført til at innbyggere i Sør-Norge har kunnet se kraftig nordlys blafre over himmelen de siste nettene, og mer nordlys er sannsynligvis i vente. Bildet er tatt i Nittedal i april 2000, da nordlysaktiviteten også var meget høy. Foto: Paul Kleiven / SCANPIX


Oslo (NTB): Nordlyset ses vanligvis best i Finnmark, Troms og nordlige deler av Nordland, men natt til søndag kan hele landet få oppleve det fantastiske himmelfenomenet.

Bakgrunnen for at nordlyset kan sees over hele landet i disse dager er at kraftige utbrudd av superhet gass fra solen blir slynget mot jorden.

Mens folk i nord er vant til nordlys, opplevde natteravner i den sørlige delen av landet et fantastisk kraftig nordlys natt til fredag. Nå har folk i sør på nytt sjansen.

- Jeg måtte en liten tur opp av senga for å få med meg dette, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Ifølge Røed Ødegaard har NASA beregnet at det er 50 prosent sjanse for å se nordlyset natt til søndag.

(©NTB)