Millionar av offer ventar på naudhjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Millionar av menneske i gløymde kriser og katastrofar verda over, ventar fåfengt på naudhjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Millionar av katastrofeoffer blir gløymde, mens store mengder naudhjelp strøymer til andre, konstaterer Det internasjonale sambandet av Røde Kors og Røde Halvmåne-foreiningar i sin World Disaster Report. (Foto: REUTERS/Duncan Willetts/UNICEF/SCANPIX)Millionar av katastrofeoffer blir gløymde, mens store mengder naudhjelp strøymer til andre, konstaterer Det internasjonale sambandet av Røde Kors og Røde Halvmåne-foreiningar i sin World Disaster Report. (Foto: REUTERS/Duncan Willetts/UNICEF/SCANPIX)

Geneve (NTB): Sjølv om det i 2005 blei distribuert naudhjelp for nærmare 105 milliardar kroner, meir enn nokon sinne tidlegare, fekk millionar av offer i land som Kongo, Sudan, Tsjad, Nepal, Tsjetsjenia og Colombia altfor lite.

Det går fram av den årlege World Disaster Report frå Det internasjonale forbundet av Røde Kors og Røde Halvmåne-foreiningar.

Mens ofra for tsunamien i Asia i gjennomsnitt fekk naudhjelp for 7.600 kroner, måtte ofra for tilsvarande katastrofar i Afrika i gjennomsnitt nøye seg med naudhjelp for 160 kroner kvar, går det fram av rapporten.

Denne forskjellshandsaminga er «heilt uakseptabel», konstaterer Røde Kors, som meiner regjeringar, gjevarar, hjelpeorganisasjonar og media må dele ansvaret for at mange offer blir gløymde.

- Til skarpare medias søkjelys er på slike svært synlege katastrofar, til meir omslutta av mørke blir meir kroniske og ofte meir dødelege humanitære krisar, heiter det i World Disaster Report 2006. (©NTB)