Lørenskog fjerner kristen formålsparagraf

Kommunestyret i Lørenskog vedtok onsdag kveld med ordførerens dobbeltstemme å fjerne den kristne formålsparagrafen for kommunens barnehager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alam Ashan er glad for at Lørenskog fjerner den kristne formålsparagrafen i kommunens barnehager (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)Alam Ashan er glad for at Lørenskog fjerner den kristne formålsparagrafen i kommunens barnehager (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Lørenskog (NTB): En slik beslutning skal normalt ikke treffes av et kommunestyre, ettersom det er Stortinget som vedtar formålsparagrafer for skoler og barnehager. De av kommunestyrerepresentantene som var imot, unnlot imidlertid å anke vedtaket til Fylkesmannen, noe som må gjøres i samme møte.

Det var ordfører Åge Tovan (Ap) som med sin dobbeltstemme gjorde utslaget, men forslaget ble satt fram av varaordfører Martin Bjerke (SV).

Kommunestyrerepresentant Aslam Ahsan fra Arbeiderpartiet sier han er glad for et slikt vedtak fordi mange innbyggere i kommunen ikke har et kristent livssyn.

- Avstemningen fulgte ikke partiskiller fordi alle partier fristiller sine representanter i spørsmål som gjelder livssyn, avholdssaker og den type spørsmål, sier Ahsan til NTB.
(©NTB)