- Norge trenger flere arbeidsledige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsdirektør Tor Saglie i Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) mener arbeidsledigheten på mange områder i Norge er blitt så lav at situasjonen begynner å bli farlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie. Foto: Apeland InformasjonArbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie. Foto: Apeland Informasjon

Saglie viser til NAVs nye prognose for utviklingen i arbeidsmarkedet torsdag, der det konkluderes med at den registrerte ledigheten neste år kan komme under 2 prosent. Saglie er bekymret for at ledigheten kan bli for lav, samtidig som at det er svake grupper som ikke kommer seg inn i arbeidsmarkedet.

- Det uroer at vi ikke klarer å løfte dem som er utenfor arbeidsmarkedet inn igjen, sier Saglie til Dagens Næringsliv.

Han mener regjeringen, og spesielt helseminister Sylvia Brustad (Ap), må gi tydeligere signaler. Han utpeker sykehusene og kommunene som verstinger når det gjelder å inkludere marginale grupper i arbeidslivet. Derfor må Brustad instruere sykehusene om å ansette grupper som står svakt i arbeidsmarkedet, mener Saglie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han viser videre til at mangelen på arbeidskraft er i ferd med å sette stopper for store prosjekter, ikke minst i byggeindustrien.

- Vi er avhengige av en viss ledighet for å ha et velfungerende arbeidsmarkedet. Den lave ledigheten fører til at det blir vanskelig å få i gang arbeidsintensive prosjekter, og dermed skapes det en stivhet i økonomien, sier Saglie. (©NTB)