Meny

Psykisk utviklingshemmede hengt ut på nettet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk internettside legger ut bilder av personer med Downs syndrom og inviterer leserne til å stemme fram sin favoritt.

(Illustrasjonsfoto: Berit Roald/Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Berit Roald/Scanpix)

Bergen (NTB): Blant annet kan man stemme på graden av psykisk utviklingshemming og kommentere bildene, skriver Bergens Tidende. En mann fra Bergen fant et bilde av sin egen sønn på nettsiden - under vignetten Rate My Downs.

- Jeg ble sjokkert. Det hele er særdeles grovt og motbydelig. Jeg fant det rett og slett kvalmende, sier faren.

Siden er engelskspråklig, og faren sendte derfor en e-post til dem på engelsk. Men han fikk svar på norsk.

- Vi er en gjeng som har laget denne siden for moro skyld. Ingen ting vondt ment. Bakgrunnen var rett og slett at vi kjedet oss en dag og ville gjøre noe annerledes, skriver de anonyme skaperne av nettsiden i et e-postsvar til BT.

Mange av personene på nettsiden er norske. Blant annet er TV-pastoren Egil Svartdahl avbildet sammen med en psykisk utviklingshemmet jente han intervjuet i et av programmene sine. Også «fargedamen» Maybritt Stusdal Matre, en av hovedpersonene i filmen «Kabal i hjerter» er avbildet på nettsiden. Moren, Ingeborg Matre, er sjokkert.

- Dette er helt sykt og svært dårlig gjort. Det går ikke an å henge ut de svakeste av oss på denne måten, sier Ingeborg Matre.

Både politiet og Datatilsynet ser alvorlig på saken. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus