- Fattigdommen truer freden i verden

- Det er to viktige budskap som følger tildelingen av årets fredspris, sa vinneren selv, Muhammad Yunus, da han lørdag møtte norsk og internasjonal presse i Nobelinstituttet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nobels fredspris-vinner Muhammad Yunus møtte pressen på Nobelinstituttet i Oslo lørdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Nobels fredspris-vinner Muhammad Yunus møtte pressen på Nobelinstituttet i Oslo lørdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Oslo (NTB): - Det ene er at fattigdommen er en fare for freden i verden. Det er en direkte sammenheng, sa Yunus.

- Det andre budskapet er at Grameen Banks system med mikrokreditt er et egnet middel til å avskaffe noe av fattigdommen. Det betyr en anerkjennelse som betyr mye for oss, sa fredsprisvinneren.

- Det at Nobelkomiteen knytter mikrokreditt til en måte å fjerne fattigdom på, er en stor inspirasjon for oss alle, sa Yunus.

Han viste til det faktum at om lag to tredeler av verdens befolkning faller utenfor de tradisjonelle finansieringssystemer.

- Skal vi klare å avskaffe fattigdom, må alle i prinsippet innlemmes i verdens finansieringssystemer. Her fremstår mikrokreditt som et system som virker effektivt, sa Yunus. (©NTB)