Tyske radioaktive spor til Litvinenko-kontakt

Tysk politi har funnet spor av radioaktivitet i to bygninger med tilknytning til en russisk forretningsmann som møtte eks-agenten Aleksandr Litvinenko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spor av radioaktiv stråling ble funnet i denne leiligheten i Hamburg. (Foto: REUTERS/Christian Charisius (GERMANY) / Scanpix)Spor av radioaktiv stråling ble funnet i denne leiligheten i Hamburg. (Foto: REUTERS/Christian Charisius (GERMANY) / Scanpix)

Hamburg (NTB-Reuters-DPA): Spor av radioaktiv stråling ble funnet natt til lørdag i en leilighet i Hamburg, opplyste en talskvinne for tysk politi.

Leiligheten tilhører den 31 år gamle tyske eks-kona til forretningsmannen Dmitirij Kovtun, som møtte Litvinenko på en bar i et hotell i London 1. november, dagen da Litvinenko ble syk av det som viste seg å være dødelig radioaktivitet. Kovtun er nå selv på sykehus i Moskva og er blitt avhørt av russiske og britiske etterforskere.

Politiet i Hamburg opplyste lørdag også at de har funnet spor av radioaktivitet i et bolighus i delstaten Schleswig-Holstein. Boligen tilhører Kovtuns tidligere svigermor og ligger i landsbyen Haselau.

Kreml-kritikeren Litvinenko døde 23. november av stråling forårsaket av det meget farlige radioaktive stoffet polonium-210. Før han døde, anklaget Litvinenko Russlands president Vladimir Putin for å stå bak. Saken etterforskes som drap av britiske Scotland Yard. (©NTB)