USA har flest fanger i verden

USA har verdens største fangebefolkning og er det landet som hyppigst setter folk i fengsel, ifølge rettseksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er det landet i verden med flest fanger. Her er en kvinne i et amerikansk fengsel. (Foto: B. Silberstein / Camerapress /Scanpix))USA er det landet i verden med flest fanger. Her er en kvinne i et amerikansk fengsel. (Foto: B. Silberstein / Camerapress /Scanpix))

Washington (NTB-Reuters): I en rapport fra det amerikanske justisdepartementet heter det at sju millioner amerikanere, eller én av 32 amerikanske voksne, enten er bak murene eller på prøveløslatelse. Av disse sitter 2,2 millioner i fengsel.

Strenge regler for straffeutmåling, et rekordhøyt antall narkotikalovbrytere og et generelt høyt kriminalitetsnivå er blant faktorene som bidrar til at fangenivået i USA nå er verdens desidert høyeste.

Kina ligger på andreplass i verdenssammenheng med 1,5 millioner fanger, fulgt av Russland med en fangebefolkning på 870.000.

Organisasjoner som kjemper for reformer innen USA strafferettssystem, reagerer på de nye tallene.

- USA har 5 prosent av verdens befolkning og 25 prosent av alle fengslede i verden, sier Ethan Nadelmann i Alliansen for narkotikapolitikk, som ønsker alternative straffemåter i kampen mot narkotika. (©NTB)