Gulljenta Gwen

Jeg var ikke mer enn seksten år første gang jeg satt på en hytte midt i skogen og sang av full hals til Gwen Stefani. Den effekten har hun på meg fortsatt. Jeg bare skjønner ikke hvorfor lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At hun er min generasjons Madonna er det ingen tvil om, det vil si, hvis Madonna hadde gitt seg, da. Men det er likevel fair å sammenlikne de to. De har den samme platinablonde drivkraften og begge når de høyeste oppturer, de laveste nedturer, er småbarnsmødre og kan knekke nøtter med armene.

Der Madonna er den første noensinne som får sample Abba, må Gwen være den eneste som klarer å starte en hit med syntetisk skrudd - pardon my french - helt JÆVELIG jodling. Hvorfor liker jeg det? Alt jeg har lært forteller meg at dette er feil. Det er en blanding av moderne-beatminimalisme, frekk sampling (og da mener jeg ikke nødvendigvis frekk som i søt, kul og tøff) og iskald, kommersiell overproduksjon. Men foten fortsetter å bevege seg.

Jeg klarer ikke å elske dette albumet. Men jeg slår det heller ikke av. Da Pharrell og Gwen Stefani gjorde låta «Can I Have It Like That» i fjor, var jeg utrolig skuffa. Jeg følte at de ikke hadde gitt alt; at dette umulig kunne være det beste to så eksperimentelle artister klarte å prestere sammen. Men heldigvis ble de venner, for da de kom sammen igjen for å gjøre låta «Yummy» til denne skiva, traff de spiker'n på hodet. Låta er en perfekt fusjon mellom to av de største artistene vi har akkurat nå, og jeg gleder meg til dj'er landet over plukker den opp og jeg kan høre den med bass som sparker i magen.

I en handlegate rett ved der jeg bor, er det en plakat med bilde av to gifteringer. «Smelt om ditt gull» står det. Og det er sant som de sier. Uansett form er gull fortsatt gull. Og Gwen er uansett form, gull. Hun er god som gull, og hun er glad i det. Selv barnevognen hennes skinner der hun sprader nedover hvilken Hollywood-gate det enn måtte være. Gwen Stefani kommer helt sikkert til å selge til gull denne gangen også. Minst.


Låter:


Wind It Up
The Sweet Escape - (feat. Akon)
Orange County Girl
Early Winter
Now That You Got It
4 In The Morning
Yummy - (feat. Pharrell)
Fluorescent
Breakin´ Up
Don´t Get It Twisted
U Started It
Wonderful Life
Wind It Up - (live version, bonus track)