Norge videre i EM

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge er videre til mellomspillet i EM etter 27-22 over Tyskland. Men angrepsspillet må bedres vesentlig om Norge skal gå til topps i mesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige. Her finner du kampreferat, ekspertanalyse og et blikk på neste kamp for Marit Breiviks jenter.

Tidligere landslagskeeper for herrer, Gunnar Fosseng, sa til Neste Klikk etter kampen mot Polen at Linn-Kristin Riegelhuth og Kristine Lunde måtte vise seg mer frem. I dagens kamp kunne det virke som om begge jentene hadde hørt hva Fosseng sa.

- Kristine Lunde spiller i dag en solid match. Hun scorer fem mål og spiller godt i forsvar. Hun hevet seg betraktelig fra Polen-kampen. Når det gjelder Linn-Kristin så viser hun at det bor mye i henne. Hun har fortsatt en del å gå på og vi får håpe at det kommer i mellomspillet.

Verdens beste keeper


Tonje Nøstvold var en av Norges beste spillere mot Tyskland. Nå er Norge klare for mellomspillet i EM. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)Tonje Nøstvold var en av Norges beste spillere mot Tyskland. Nå er Norge klare for mellomspillet i EM. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden Kjerstin Andersens glansdager har Norge hatt keepere i verdensklasse. Katrine Lunde fører tradisjonen videre med meget imponerende spill. Hun har praktisk talt stengt buret så lang i EM.

- Katrine Lunde står igjen en meget god kamp. Hun hadde en liten svak periode i midten av 2. omgang. Litt for mange opptegnet skudd (skudd som keeper bør kjenne til, red. anm.) fra kjente skyttere går inn. Men ellers nok en godt gjennomført kamp.

Den tidligere landslagskjempen synes at Tonje Nøstvold stod mest frem i dagens kamp.

- Tonje var meget god i dag, var Fossengs kommentar rett etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt for varierende

Fosseng mener at Norge må heve seg angrepsmessig dersom vi skal unngå Russland i en semifinale.

- Det er igjen det vi gjør bakover på banen som danner grunnlaget for seieren. Vi er sterke defensivt, men i etablert angrep må vi luke bort en del unødvendige feil. Det er altfor varierende fremover på banen. Fra det eksepsjonelt gode og resolutte spillet, til svakt og usikkert spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele ti av Norges spillere tegnet seg på scoringslisten, noe som viser at at en av styrkene Norge har er det kollektive.

- Marit har bevisst latt mange få spille, og med det muligheten til å vise seg frem. Nå som mellomspillet tar til er det viktig at flere er kommet godt i gang med mesterskapet. Det er nå det virkelig begynner.

Bør unngå Russland

Jentene er klare for mellomspillet etter tre gjennomførte kamper så langt i mesterskapet. Tirsdag er neste kamp, da står Østerrike på andre enden av banen. Fosseng mener at det bør gå greit.

- Østerrike er et lag vi skal slå. De har ikke noe å stille opp med dersom vi spiller på vårt normale. En kamp, som etter min mening, bør og skal vinnes. Det samme gjelder Makedonia på onsdag. Men jeg tror det kan bli en artig kamp, fordi Makedonia spiller en uvanlig «rask» håndball.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nøkkelen i mellomspillet blir oppgjøret mot Ungarn på torsdag. Dersom vi vinner gruppa i mellomspillet møter vi ikke Russland før i en finale. Russland virker bunsolide og ikke minst, de har den klart bredeste troppen. Det blir tøft å møte Bodnieva og co..

I den andre kampen i Norges pulje vant Polen 34-30 over Slovenia. Det betyr at Norge vant pulja foran Tyskland og med Polen på tredje plass.

De tre lagene går inn i mellomspillet med henholdsvis 4, 2 og 0 poeng.