Bjørndalen vant igjen

Ole Einar Bjørndalen tok sin 67. verdenscupseier i skiskyting da han vant mennenes sprint over 10 km fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen bare fortsetter å vinne. Nordmannen tok i dag sin 6. strake seier i verdenscupen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)Ole Einar Bjørndalen bare fortsetter å vinne. Nordmannen tok i dag sin 6. strake seier i verdenscupen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Hochfilzen (NTB): Bjørndalen var i en klasse for seg og knuste konkurrentene både i skiløypa og på standplass med feilfri skyting. Han var til slutt 39,2 sekunder foran nærmeste konkurrent, Michael Greis, i mål. Tyskeren hadde en strafferunde. Sveitseren Matthias Simmen på et sent startnummer tok en overraskende tredjeplass - 46,5 sekunder bak.

Til tross for den suverene seieren innrømmet Bjørndalen at det var et tøft løp. Bjørndalen har vunnet seks strake verdenscupløp i skiskyting. Han har også en seier i spesial langrenn.

- Det var veldig vanskelig å forstå vinden, spesielt på liggende. Jeg måtte skjerpe meg ordentlig mellom hvert eneste skudd. Det var dessuten tungt og veldig løst i sporet, sa Bjørndalen, som ikke ville være med på at han er uslåelig.

- Jeg er overhodet ikke uslåelig. Med en miss på standplass forandrer alt seg med en gang, sa Bjørndalen stor favoritt på lørdagens jaktstart.

Lars Berger hadde tre bom, men gikk godt i sporet og endte som nest beste nordmann på 9. plass - 1.10 bak Bjørndalen. Halvard Hanevold skjøt en bom og endte også blant de 15 beste.

De andre nordmennene klarte ikke å komme blant de 30 beste. Emil Hegle-Svendsen (2 bom) var 1.54 bak i mål. Frode Andresen hadde ingen god dag på standplass og bommet fem ganger. Han endte to minutter bak vinneren i mål. Stian Eckhoff (2) og Alexander Os (3) endte enda lenger ned på listen.

(©NTB)