Danske soldater i storaksjon

Over tusen danske og britiske soldater deltok i en storaksjon i en forstad til Basra i Sør-Irak natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til fredag stormet tusen danske og britiske soldater hjem i Al Hartha-distriktet utenfor Basra og arresterte fem irakere mistenkt for å ha ledet angrep på koalisjonsstyrkene i Irak. Aksjonen beskrives som den største siden 2003, skriver Jyllands-Posten i dag.

Styrken besto av 750 britiske og 250 danske soldater, som ble støttet av tanks, båter og helikoptere. De slo til klokken ett i natt (03.00 lokal tid) og var tilbake i sine respektive baser ved soloppgang. Ingen ble skadet i denne operasjonen, som var en del av et større angrep mot opprørere i Irak.

Samtidig ble Thar Thar området i Salahuddin-provinsen utsatt for et flyangrep som drete atten irakere mistenkt for å være tilknyttet al Qaida. Ifølge BBC sier lokale myndigheter at mer enn tyve sivile døde i angrepet. Amerikanske tropper har funnet lagre med ulovlige våpen på stedet, deriblant maskingevær, miner, eksplosiver og selvmordsvester.

--------------------------------------------------------------------------------
Illustrasjonsfoto forside: Scanpix