Politiet glemte hemmelige dokumenter hos tyv

Politibetjentene glemte en bunke hemmelige dokumenter på stuebordet til tyven de hadde arrestert. Dermed fikk flere personer vite at de er i politiets søkelys.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag gjennomførte politiet en aksjon i forbindelse med flere uoppklarte forbrytelser på Askøy. Blant annet ransaket de boligen til en mistenkt 19-åring, skriver Bergens Tidende.

Betjentene fant deler av tyvegodset de lette etter og tok 19-åringen med til avhør ved lensmannskontoret, men dessverre lot de ligge igjen på stuebordet en bunke med interne politidokumenter som blant annet inneholdt informasjon om narkosalg, ulike vinningsforbrytelser og en liste med navn på 16 menn som er i politiets søkelys.

Beklageligvis for politiet fant noen de sensitive papirene. Og istedenfor å levere dokumentene tilbake til politiet, kastet finneren seg over telefonen både for å advare folk og for å spre opplysningene videre.

Nå har flere av personene nevnt i dokumentene tatt kontakt med advokat.

Lensmann Odd Dale på Askøy beklager det som har skjedd.

- Politibetjentene hadde med seg dokumentene fordi de også inneholder lister over tyvegods. Da de gikk fra leiligheten, la de dem igjen. Det skulle selvfølgelig aldri skjedd, sier Dale, som ikke har noen idé om hvor mange som nå kjenner til de interne opplysningene. (©NTB)