Fotoboksene håver inn rekordbeløp

Takket være fotoboksene langs norske veier, kan staten håve inn rekordhøyt beløp i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / SCANPIX)(Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / SCANPIX)

Oslo (NTB): Hittil i år er nesten 143.000 bilførere tatt i automatisk trafikkontroll (ATK). Det er 27.000 flere enn i hele fjor, opplyser Statens innkrevingssentral til P4.

Økningen utgjør 76 millioner kroner. Totalt har statskassen fått inn 360 millioner kroner hittil i år.

I tillegg kommer store inntekter etter satsingen mot manglende bilbelte og folk som kombinerer prating i mobiltelefon med bilkjøring. Politiet har dessuten skrevet ut 87.630 forenklede forelegg, viser tall per 4. desember i år. Det er 2.778 færre sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Det ble innført høyere satser på forenklede forelegg i februar 2005, noe som gjør at foreleggene hittil i år likevel er høyere enn i hele fjor. Totalt er det gitt forelegg på 311,8 millioner kroner fram til 4. desember i år, en økning på 11,9 millioner kroner i forhold til hele fjoråret. (©NTB)