Fredsprisvinneren på 100 språk

Mennesker over hele verden kan nå bli kjent med årets vinner av Nobels fredspris gjennom tre filmer som er oversatt til 100 språk og lagt ut på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan mennesker over hele verden bli kjent med fredsprisvinner Muhammad Yunus og hans arbeid. (Foto: REUTERS/Paul Darrow /Scanpix)Nå kan mennesker over hele verden bli kjent med fredsprisvinner Muhammad Yunus og hans arbeid. (Foto: REUTERS/Paul Darrow /Scanpix)

Søndag 10. desember overrekkes Nobels fredspris 2006. Årets vinner er den bangladeshiske bankmannen, økonomen og hjernen bak systemet med mikrokreditt, som går ut på å gi lån til grundere som er for fattige til å få tradisjonelle lån.

Yunus deler prisen med mikrokredittbanken Grameen Bank, som han også er grunnlegger av. Prisen får de for arbeidet med å skape økonomisk og sosial utvikling nedenfra.

Gjennom tre filmer som er tilgjengelige på nett, presenteres Yunus, hans ideer, tanker og prosjekter. Filmene som er tekstet på 100 forskjellige språk, gir mennesker over hele verden mulighet til å bli bedre kjent med fredsprisvinneren.

De tre filmene er produsert av Ashoka, en internasjonal organisasjon som hjelper skapere av prosjekter som tilbyr nyskapende løsninger på sosiale problemer. I forbindelse med sitt 25-års jubileum satt de i gang et storstilt oversettelsesprosjekt der de involverte 1800 medlemmer i over 60 land for å gjøre filmene tilgjengelig for flest mulig mennesker.

Filmene er ikke tekstet på norsk, men med engelsk tale og muligheter for svensk og dansk tekst burde innholdet være lett forståelig for nordmenn flest.

Se filmene om fredsprisvinneren og hans arbeid her.

Mer i Neste Klikk:


Nobels fredspris til Yunus og Grameen Bank
Storm av ros til Nobel-vinner
Yunus gir bort prispengene