Frp vil ekskludere tre lokalpolitikere

Sentralstyret i Frp må ta stilling til eksklusjon av tre lokalpolitikere i Vest-Agder etter strid i nominasjonsprosessen. Også i Stavanger var det uro på nominasjonsmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralstyremøtet i Fremskrittspartiet skal fredag ta stilling til en anke fra tre lokalpolitikere som ble «aktivt utmeldt» av partiet, skriver Aftenposten.

Bystyremedlem i Kristiansand Karina Udnæs har uttalt seg negativt til mediene om førstekandidat Stian Storbukås etter å ha tapt en kampvotering. Hun har blant annet omtalt ham som en «manipulator internt». En annen lokalpolitiker, Ida Elise Thrane, har gått til politiet med påstander om at Storbukås sto bak utdeling av anonyme brev med rasistisk innhold. Begge er ekskludert av Vest-Agder Fremskrittsparti.

Odd Djøseland, bystyremedlem i Farsund, er ekskludert fordi han gikk ut mot ordførerkandidaten som var foreslått av nominasjonskomiteen.

Stavanger Frp satte Trond Birkedal (26) på førsteplass etter kampvotering på nominasjonsmøtet onsdag kveld. Partiveteraner gikk ut i mediene med sterk kritikk av denne nominasjonen, ifølge NRK. (©NTB)