Jakten på julestemningen (10)

Det er flere ting som peker i retning jul. Men det er minst like mange ting som trekker i andre retninger. Hva finnes det mest av?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.

I dag har jeg tenkt å gå mer vitenskapelig til verks for å regne ut hvor mange julekurver dagen fortjener. Dette gjør jeg for å vise at jeg tar jakten på julestemningen på alvor, og for å understreke at ingenting skal overlates til tilfeldighetene. Spesielt ikke etter at jeg møtte selveste Julenissen i går.

For trass i regn, tyttebær i skogen og mangel på snø, er det en del ting som peker i retning jul. Det skjønte jeg da jeg måtte stå i julekø på Platekompaniet i tyve minutter før jeg kom fram til kassa. Men det er minst like mange ting som trekker i andre retninger. Det forstod jeg straks jeg kom ut av Platekompaniet og fraværet av snø fortsatt lyste mot meg.

Jeg er villig til å gi en julekurv for at jeg akkurat har kjøpt årets første julegave. At gaven var til meg selv, trekker selvsagt ned. Det samme kan sies om gløggen jeg lagde til meg selv sent i går kveld. Absolutt noe som fortjener en julekurv. Men dessverre ble gløggen for kald.

Det er nemlig det med gløgg at den ikke skal koke, men bare holde seksti grader. Hva som skjer om den blir over seksti grader sier historien ingenting om. Men jeg tok ingen sjanser, og drakk dermed lunken gløgg. Slikt trekker ned. En halv kurv.

Dermed er jeg foreløpig bare på én kurv.

Så spiste jeg grøt til middag. Da er vi på to kurver. Men jeg glemte å putte i mandel. Dermed er vi nede på en og en halv kurv.

Men julekalender har jeg skaffet meg igjen. En ekstra julekurv for det. Og jeg har fått en julekrans som lyser fint i vinduet mitt. Det gir også en ekstra julekurv. Men den bruker kontakten til leselyset mitt. Det gir minus. I tillegg er det fortsatt regn og varme på utsiden. Jeg må ta vekk noen julekurver på grunn av det.

Og sånn ellers kan jeg nevne at jeg havnet på pub med venner sent i går kveld, og at praten blant annet gikk på albatrosser. Ei i følget påstod nemlig at albatrosser ikke klarer å passere ekvator uten å dø. Og jeg syntes det hørtes utrolig ut, så jeg sa at det hørtes utrolig ut, og at dette skal jeg sjekke. Observante lesere skjønner sikkert at det ikke har noe særlig med jul å gjøre. Men jeg synes det var gøy, og verdt å nevnes likevel.

Dermed er vi på *tadam tadam tadam*. Ja, la oss si at vi er på tre kurver i dag. Tre kurver med stort og smått. Det får holde.

Julestemning 10. desember:
Dagene mot jul:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |