Jakten på julestemningen (13)

I dag er det Lucia-dagen. En kamerat av meg misforstod en gang hele opplegget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.

Jeg har ikke så mye å melde om herfra annet enn at jeg fikk besøk i går kveld og dessverre ikke hadde mer å by på enn et par luker fra Smarties-kalenderen jeg nettopp har anskaffet meg.

Denne kalenderen er nemlig stinn av sjokolade, og jeg tenkte at et par luker fra eller til ikke kunne skade. Dermed mangler jeg nå luke 17 og 21.

Det får bare stå sin prøve. Jeg har vært ute en vinternatt før. Og da var det attpåtil snø.

Etter at jeg satt oppe og så julefilmer natt til i går, ble det forresten til at jeg sov ekstra lenge i natt. Og det passer bra. Jeg smiler når jeg tenker på det, for det gir meg anledning til å skrive: Det er ikke rart jeg sov så lenge, i natt var nemlig Lucia-natten, som i norsk folketro har blitt regnet som årets lengste natt.

I dag vet vi selvsagt at natten ikke er spesielt mye lengre enn andre netter.

Men det er altså Lucia-dagen i dag. Og jeg skal ikke si mer om Lucia enn at hun var en martyr fra 300-tallet som etter sigende døde med lys i hånden. Det er alt du får vite fra meg. De andre avisene har nemlig nedsatt egne Lucia-redaksjoner som bringer det som er verdt å vite om helgenen på en dag som denne. Min Lucia-informasjon blir bare en fjert sammenlignet med hva disse kan levere.

I stedet skal jeg fortelle om en bekjent av meg som da han gikk i fjerde klasse misforstod hele greia. Han trodde nemlig skolen skulle arrangere karnevalsopptog trettende desember, og troppet dermed opp i skolens Luciatog i fullt klovnekostyme, med rød parykk, rund nese og store, vide klær.

Jeg tror det så omtrent slik ut:Julestemning 13. desember:
Dagene mot jul:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |