Frp hudflettet for bistandskutt

Fremskrittspartiet blir fordømt fra alle hold for sine foreslåtte kraftige kutt i Norges bistand til verdens fattigste land. Høyre får også sitt for å bryte et langsiktig mål om årvisse økninger i utv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Knut Falch / SCANPIX)(Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Oslo (NTB): Debatten om Utenriksdepartementets budsjett i Stortinget onsdag dreide seg i all hovedsak om bistand, og ikke så mye om nordområder, Afghanistan og NATO. Bakteppet var Frps alternative budsjett, der det foreslås et oppsiktsvekkende kutt på 10 milliarder kroner.

KrF-leder Dagfinn Høybråten mente at Frps forslag i praksis er en rasering av norsk utviklingshjelp.

- Dette er et parti som gir mer til de rike og minst til de fattige, sa Høybråten. Han sa seg også skuffet over Høyre som kutter med 1,5 milliarder kroner og som setter utviklingshjelpen 10 år tilbake.

- Høyre beveger seg bort fra sentrum og bort fra Kristelig Folkeparti, sa Høybråten. (©NTB)