Britisk etterretning tror FSB sto bak forgiftning

Britisk etterretning er overbevist om at det russiske sikkerhetspolitiet FSB sto bak forgiftningen av eksagenten Aleksandr Litvinenko, skriver avisen The Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politivan er parkert utenfor hjemmet til den avdøde eksspionen Aleksandr Litvinenko i London. Britisk etterretning tror nå at det er russisk sikkerhetspoliti som står bak forgiftningen. (Foto: REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)/Scanpix)En politivan er parkert utenfor hjemmet til den avdøde eksspionen Aleksandr Litvinenko i London. Britisk etterretning tror nå at det er russisk sikkerhetspoliti som står bak forgiftningen. (Foto: REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)/Scanpix)

London (NTB): Bare FSB kan ha hatt tilgang på tilstrekkelige mengder av det radioaktive stoffet polonium-210, sier anonyme etterretningskilder til avisen. Kildene ser også andre spor som peker mot FSB, og tror det de karakteriserer som en svært sofistikert operasjon kan ha blitt utført av tidligere FSB-agenter.

- Vi vet hvordan FSB opererer i utlandet. Basert på omstendighetene omkring Litvinenkos død, er FSB den fremste mistenkte, sier en kilde til The Times.

Britiske etterforskere kom mandag kveld til Moskva der de skal etterforske omstendighetene omkring Litvinenkos død. En talsmann for den britiske ambassaden sa at politifolkene ville bli så lenge som nødvendig.

Den russiske riksadvokaten Jurji Tsjajka har sagt seg villig til å hjelpe britene som kommer til Moskva med deres etterforskning av Litvinenko-saken. Men det må skje innen rammen av russisk lov og gjeldende britiskrussiske avtaler, understreket Tsjajkas kontor mandag. (©NTB)